Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.03.2018 20:24 - Масло от евкалипт - Забрави за болката. Дишай!
Автор: botalifebulgaria Категория: Други   
Прочетен: 335 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Евкалиптът, известен също и като тасманийска синя гума, е вечнозелено дърво, характерно за Австралия. Най-често го асоциираме като основния хранителен източник на мечките коала. И освен че е отлично ястие за симпатичните живот ни, есенциалното масло, екстрахирано от евкалиптовите листа, има много силни терапевтични свойства. Маслото се произвежда по метода на парната дестилация. Активният компонент в него - евкалиптол, е 80,3%,а ефектите се допълват от алфа-терпинеол. Освен че ухае прекрасно, маслото е мощно оръжие срещу възпаленията, осигурява добро дишане, отваря дихателните пътища.

Интересна инстория, свързана с него, идва от английските традиции. Веднъж един заселник в Австралия почти отрязал палеца си с брадва. Баща му, който познавал местната народна медицина, го посъветвал да си направи превръзка от плътно наложени евкалип - тови листа. По-късно, когато хирург видял раната, много се изненадал, защото палецът бил напълно зараснал, и то без следа от инфекция. От днешна гледна точка можем да кажем, че е напълно възможно всичко да се е случило точно така, защото и сега медицината преоткрива прекрасните свойства на това есенциално масло.

Учените са доказали, че то е особено ефективно за намаляване на болката, в битката с подутини и възпаления. Изследване от 2015 г. пък заключава, че външното приложение на 1,8-цинеол (първичният активен компонент на евкалиптовото масло) дава нов терапевтичен подход срещу отделената при инфекция мукозна секреция.

Ключови приложения: Редуцира ушни болки; понижава висока температура; бори се с инфекции; помага за по-добра мисловна дейност; успокоява респираторни проблеми, ограничава болки и възпаления; помага за дезинфекциране на дома и дрехите, служи като средство срещу кожни възпаления и ухапване от насекоми.

Осем суперползи:

Облекчава симптоми на бронхит и пневмония. Евкалиптът помага при възпаления на дихателните пътища, като разширява кръвоносните съдове и осигурява повече кислород в белите дробове. Смесете 3-5 капки с равни части ментово и кокосово масло и със сместа разтрийте гърдите си.

 Намалява болки в ушите. Опитайте с нежен масаж на кожата около ушите или добавете няколко капки масло в плосък съд с кипяща вода. Отстранете го от огъня, поставете кърпа на главата и вдишайте парите.

Помага срещу астма и алергии. Изследвания показват, че маслото е ефективно при третиране на синузит и при пациенти с алергии, дихателни затруднения и проблеми със синусите. За тази цел направете гаргара с 1-2 капки евкалиптово масло или приложете външно към гърдите си.

Повишава енергията и вниманието. За да сте бодри и съсредоточени, разпръснете около вас евкалиптово масло или масажирайте слепоочията и врата си с него.

 Облекчава сърбежи и обриви. Евкалиптовото масло може да помогне и при такива болки. Приложете към кожата, за да почувствате облекчение. При сърбежи заради херпес или шарка също е достатъчно да нанесете върху проблемните места.

Помага за оздравяване на рани. Поради антимикробните си и антисептични свойства това масло се ползва ефективно при рани, порязвания, изгаряния, ожулвания, ухапвания от насекоми. То се бори с инфекциите и ускорява оздравяването. Прилагайте към засегнатите места два пъти дневно.

При инфекции на женската полова система. При генитален херпес, бяло течение или заразни инфекции се правят вагинални промивки - в 1 литър вода се прибавят 5 капки от маслото.

Служи като почистващ агент. Поради антимикробните си свойства маслото помага за дезинфекция на дома. Добавете 10-15 капки в перилни препарати, към прахосмукачка и разтвори за почистване на тоалетни и вани. Може да го разпръснете в дома си, за да предотвратите развитието на мухъл и бактерии.

УПОТРЕБА: Вътрешно: 2-5 капки на ден се поставят в 1 кафена лъжичка мед и се разтварят в чаша с топла вода.

Външно: в аромалампа, за инхалации, масажи, вани, компреси, гаргари.

• БЕЗОПАСНОСТ: Хората с чувствителна кожа трябва да разреждат евкалиптовото масло с масло-носител преди употреба. Същото се от - нася и за деца. Не прилагайте близо до лицето на малки деца.

Посочените действия, начини на приложение и дозировки, цитирани в поредицата, както и в листовките към продуктите на Botalife, се отнасят единствено за продуктите с тази марка, за които Botalife гарантира концентрацията, чистотата, качеството и произхода на маслата.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: botalifebulgaria
Категория: Други
Прочетен: 17970
Постинги: 32
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031